[Generalna ] 16 Decembar, 2010 02:28

Slika Slika

Opelov model sa samog vrha ponude, Insignia OPC snage 239 kW/325 KS, sada je dostupan sa 6-stepenim automatskim menjačem. Ovaj model visokih performansi sa pogonom na sva četiri točka nudi uzbudljivu voznu dinamiku i upravljanje prema najvišim standardima.

Prilagodljiva jedinica nadzora prenosa spojena je sa mehatroničkim podvozjem FlexRide koji prilagođava amortizaciju i ostale funkcije vozačevim preferencijama. Vozači modela OPC mogu birati između standardnog načina rada, koji daje univerzalne performanse idealne za svakodnevnu vožnju, ili posebnog načina Sport kod kojeg je vešanje kruće, a zanošenje se smanjuje radi veće agilnosti. Kada je pak odabran način rada OPC, upravljanje postaje direktnije, gas je responzivniji, a podvozje je podešeno za visoke performanse. Kako bi se dobio dodatni sportski osećaj, svi instrumenti osvetljeni su crveno.

Karakter novog OPC automatskog menjača je, u načinima rada standard i Sport, podešen za još dinamičniju vožnju koja pruža više užitka, a uz to se prilagođava trenutnim uslovima na putu. OPC način rada još je agresivniji: tačke prebacivanja u viši stepen su oko maksimalnog broja obrtaja tokom snažnog ubrzavanja, a prebacivanje u niže stepene je vrlo dinamično tokom naglog kočenja, na primer pri ulasku u krivinu.
 (Dalje)

[Generalna ] 16 Decembar, 2010 02:23

Slika

 Opel Insignia je vozilo sa najmanje nedostataka prema rezultatima DEKRA izveštaja o defektima. Sa indeksom od 96.1 procenata bez nedostataka, ovaj Opelov model je  ostvario najbolje rezultate od svih testiranih vozila.

Ovo je druga godina uzastopno od kako je neki od Opelovih vozila dobio ovu nagradu. Ova pobeda se samo nadovezala na Korsin trijumf u kategoriji za „Najbolji pojedinačni rejting“ koji je Korsa osvojila u 2010 godini. DEKRA kreira svoje godišnje izveštaje o nedostacima tako što sprovodi precizne provere u 8 kategorija vozila i očitava podatke posle svakog dometa od tri kilometra. Izveštaj o nedostacima se bazira na podacima od 15 miliona provera koje budu ostvarene na 230 različitih modela.

„Ovaj fantastični rezultat je dodatni dokaz da je kvalitet, ne samo Insignie već kompeltne palete Opelovih vozila, na najvišem nivou“, rekao je Alan Vizer, podpredsednik marketinga, prodaje i postprodaje pri Opelu/Voksholu, posle dobijanja nagrade u Riselhajmu. „Obećavamo svojim kupcima najbolji kvalitet i ističemo ovo tako što im dajemo doživotnu garanciju!“
 (Dalje)

Website counter